Nasze kierunki

TECHNIK EKONOMISTA o specjalności
Manager biznesu
To klasa dla osób ciekawych świata, planujących w przyszłości założenie własnej firmy. Jeśli masz aspiracje do obejmowania w przyszłości stanowisk kierowniczych i rozwijania swojej kariery zawodowej od kierowania małymi zespołami – do zarządzania działami lub całym przedsiębiorstwem to wybierz tą specjalność, ponieważ pomoże ci nabyć kompetencje menedżerskie, potrzebne w zarządzaniu własnym biznesem, umożliwi zdobywanie wiedzy w sposób ciekawy, aktywny, nowoczesny łączący wiedzę teoretyczną z praktyczną co wyposaży ucznia w kompetencje, które staną się w przyszłości przepustką do udanego startu na rynku pracy i podstawą sukcesów życiowych. W trakcie kształcenia przewidywane są zajęcia związane z szeroko pojętą przedsiębiorczością, zarządzaniem projektami oraz rozwojem kompetencji osobistych, menedżerskich oraz elementami wizerunku osobistego, dress code, zasadami prezentacji publicznych. Poznaj nowoczesne programy firmy INSERT (Subiekt, Rachmistrz, Gratyfikant) oraz program Płatnik.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
TECHNIK EKONOMISTA o specjalności
Human Resources pracownik ds. rekrutacji
Specjalista ds. rekrutacji to osoba, która jest odpowiedzialna w firmie za realizację projektów rekrutacyjnych na różne stanowiska. Do jej głównych zadań należy rozwój narzędzi z zakresu HR, realizacja programów HR, współpraca z agencjami rekrutacyjnymi, agencjami pracy tymczasowej, uczelniami wyższymi i Urzędami Pracy. Na tym kierunku poznasz podstawy pracy w dziale kadr i płac. Nie obce będą ci przepisy prawa i sposoby rekrutacji. W trakcie kształcenia przewidywane są zajęcia związane z szeroko pojętą przedsiębiorczością, zarządzaniem projektami oraz rozwojem kompetencji osobistych, menedżerskich oraz elementami wizerunku osobistego, dress code, zasadami prezentacji publicznych. Poznaj nowoczesne programy firmy INSERT (Subiekt, Rachmistrz, Gratyfikant) oraz program Płatnik. Po ukończeniu tego kierunku możesz podjąć pracę w dziale personalnym, kadrowo-płacowym, firmie doradztwa personalnego lub zawodowego, w firmie szkoleniowej lub specjalizującej się w rekrutacji pracowników.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
TECHNIK HOTELARSTWA o specjalności
Manager wellness & spa
Specjalizacja Manager wellness & spa to kierunek dla ludzi, którzy pragną wciąż poprawiać rzeczywistość i zapewnić swoim klientom obsługę hotelową na najwyższym poziomie. Zdobędziesz umiejętności efektywnego komunikowania się z drugim człowiekiem ( również w języku obcym). Nauczysz się jak poprawiać jakość usług oraz jak wdrażać niezbędne zmiany. Dowiesz się, jak budować atrakcyjne oferty dla gości, tworzyć tzw. SPA – menu, czyli zabiegi i usługi oraz pakiety dostosowane do specyfiki hotelu. Praktyczną wiedzę z zakresu zarządzania przedsiębiorstwem turystycznym i hotelarskim zdobędziesz również w trakcie praktyk zawodowych w renomowanych hotelach na terenie całego kraju.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
TECHNIK HOTELARSTWA o specjalności
Stewardesa/steward na statkach pasażerskich
Nie boisz się wyzwań i lubisz podróże – zostań stewardesą/stewardem. Zawód ten wymaga umiejętności nawiązywania kontaktu i postępowania z ludźmi, precyzyjnego wypowiadania się, przekonywania, cierpliwości i wyrozumiałości. Steward jest pracownikiem działu hotelowego i gastronomicznego. W związku z tym zdobędziesz umiejętności związane z rozpoznawaniem i właściwym spełnianiem potrzeb pasażerów. Nauczysz się umiejętnego współdziałania w grupie i rozwiniesz szereg cech osobowości ( kulturę osobistą, sumienność i dbałość o dobrą prezencję). Poszerzysz swoje umiejętności w posługiwaniu się językiem obcym na poziomie rozszerzonym. To praca nie tylko na lotnisku, ale również na statkach pasażerskich. Na tym kierunku praktyka zawodowa odbywa się na promach firmy UNITY LINE.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH o specjalności
Trener personalny z zasadami dietetyki
Kierunek wychodzi na przeciw oczekiwaniom młodych ludzi, kreuje smukłą sylwetkę ciała w oparciu o aktywność fizyczną i zdrową dietę zgodną z Piramidą Zdrowego Żywienia i Stylu Życia. Zostań specjalistą z zakresu zdrowego stylu życia.! Jest to zawód z przyszłością! Nauczymy Cię gotować i przygotowywać zdrowe potrawy. Nabędziesz umiejętności w zakresie planowania żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, jakościowej i ilościowej oceny jadłospisów, planowania diety. Jest to kierunek dla uczniów, którzy rozumieją wagę kultury fizycznej w życiu człowieka i pragną w świadomy sposób pomagać innym w modelowaniu sylwetki, wagi, kształtowaniu sprawności fizycznej, dbałości o zdrowie i samopoczucie oraz zdrowe odżywianie. Dowiesz się treningi personalne dla osób w różnym wieku i poziomie wytrenowania, nauczysz się techniki i metodyki wykonywania ćwiczeń siłowych, aerobowych, rozciągających i wyciszających oraz prowadzenie zajęć grupowych fitness i z elementami crossfitu.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH o specjalności
Bloger/vloger kulinarny
Jeśli chcesz się po prostu nauczyć gotować, to …. kucharz jest osobą zawodowo zajmującą się przygotowywaniem potraw pochodzących z różnych stron świata, jak również dań dostosowanych do indywidualnych okoliczności i wymagań klientów. Posiada wiedzę odnośnie właściwego stosowania produktów spożywczych, odpowiedniego łączenia składników, jak również stosownego serwowania potraw, deserów, napojów i dodatków. Poza samym przygotowywaniem dań, do kucharza należy podanie ich w jak najbardziej atrakcyjnej i wyszukanej formie, również udekorowanie stołu. Można również dzielić się swoimi umiejętnościami i wiedzą gastronomiczną z innymi tworząc swój własny blog/vlog. Na tym kierunku nie tylko nauczysz się gotować, ale poznasz podstawy pracy blogera/vlogera. Dodatkowym atutem będzie obsługa gastronomicznej drukarki 3D, które w niepowtarzalny sposób ozdobi twoje potrawy. Dodatkowo będziesz potrafił planować i organizować usługi gastronomiczne (konferencje, bufety tematyczne, grille, imprezy okolicznościowe

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA – CUKIERNIK o specjalności
Kreator tortów okolicznościowych

Lubisz słodycze? Jesteś ciekawy jak je zrobić samemu?Jesteś już pasjonatem pieczenia lub chcesz poznać jego tajniki? Ten zawód jest dla Ciebie. Z nami odkryjesz tajemnice sztuki cukierniczej. Poznasz klasyczne i nowoczesne receptury, techniki pieczenia i dekorowania wyrobów cukierniczych. Tort to król deserów – powinien być piękny i pyszny. Z nami dowiesz się jak komponować smaki i aromaty, jak dobierać faktury i tekstury, jak stworzyć dzieło sztuki na każdą okazję. Zdobić desery i torty można za pomocą gastronomicznej drukarki 3D. Poznasz tajniki jej obsługi i stworzysz fantastyczne słodkie ozdoby. Zajęcia są prowadzone w doskonale wyposażonych warsztatach szkolnych Będziesz miał szansę prezentować swoje wyroby na forum szkoły. Rozwiniesz swoje pasje. Po trzech latach nauki przystąpisz do egzaminu na cukiernika. Możesz kontynuować naukę w 2 – letniej Branżowej Szkole II stopnia na kierunku technik żywności (zdobędziesz wykształcenie średnie i tytuł technika, możesz zdawać maturę).

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA – KELNER o specjalności
Barman z elementami flair i garnirowania drinków

Kelner zajmuje się profesjonalną obsługa klientów restauracji od momentu ich wejścia, aż do opuszczenia go. Do kelnera należy powitanie gości, wybór stolika, przedstawienie menu, udzielenie wszelkich informacji odnośnie serwowanych potraw i napojów, pomoc w wyborze poszczególnych dań, a następnie przyjęcie zamówienia i jego odpowiednie zrealizowanie. Kelner musi zadbać o przyniesienie zamówionych potraw i dodatków oraz odpowiednie podanie ich do stołu. Po zakończonym posiłku przedstawia rachunek i przyjmuje zapłatę. Do zadań kelnera należy także przygotowanie lokalu do przyjęcia gości, zadbanie o odpowiedni wystrój, dostosowany do okoliczności, nakrywanie do stołu, dbanie o czystość zastawy i sztućców, nadzór nad jakością podawanych potraw. Dodatkowe umiejętności barmańskie, przygotowywanie i serwowanie napojów, garnirowanie drinków, znajomość języka obcego zawodowego dają szanse naszym uczniom na dobrą pracę.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA – PRACOWNIK OBSŁUGI HOTELOWEJ o specjalności
Room service organizator usług gastronomicznych

Może praca w hotelu, sanatorium, ośrodku wypoczynkowym? Pracownik obsługi wykonuje prace porządkowe w części noclegowej, prace związane z przyjmowaniem gości hotelowych, pielęgnuje rośliny ozdobne, przyległe tereny zieleni i urządzenia rekreacyjne. Przygotowuje śniadania w części mieszkalnej hotelu, nakrycie stołowe do rodzaju śniadania, porządkuje stoły po śniadaniu. Pracownik obsługi hotelu może także organizować formalności związane z zakwaterowaniem gości hotelowych. Room service tzn. serwis pokojowy to dodatkowe umiejętności, które zdobędziesz w naszej szkole. Zostaniesz organizatorem usług hotelowych (bufety śniadaniowe, konferencje, lunche, przyjęcia okolicznościowe, grille). Dodatkowym atutem jest język obcy zawodowy. Możesz kontynuować naukę na kierunku hotelarstwa i zdobyć wykształcenie średnie.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Wiedza o społeczeństwie
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA – KUCHARZ o specjalności
Bloger/Vloger kulinarny

Jeśli chcesz się po prostu nauczyć gotować, to …. kucharz jest osobą zawodowo zajmującą się przygotowywaniem potraw pochodzących z różnych stron świata, jak również dań dostosowanych do indywidualnych okoliczności i wymagań klientów. Posiada wiedzę odnośnie właściwego stosowania produktów spożywczych, odpowiedniego łączenia składników, jak również stosownego serwowania potraw, deserów, napojów i dodatków. Poza samym przygotowywaniem dań, do kucharza należy podanie ich w jak najbardziej atrakcyjnej i wyszukanej formie, również udekorowanie stołu. Można również dzielić się swoimi umiejętnościami i wiedzą gastronomiczną z innymi tworząc swój własny blog/vlog. Na tym kierunku nie tylko nauczysz się gotować, ale poznasz podstawy pracy blogera/vlogera. Dodatkowym atutem będzie obsługa gastronomicznej drukarki 3D, które w niepowtarzalny sposób ozdobi twoje potrawy. Możesz kontynuować naukę na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych i zdobyć wykształcenie średnie.

Przedmioty punktowane: Język polski, Matematyka,
Dwa przedmioty z najwyższą oceną spośród: Biologia, Edukacja dla bezpieczeństwa, Geografia, Historia, Język angielski, Język niemiecki, Wiedza o społeczeństwie

Możliwość komentowania została wyłączona.