CUKIERNIK

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
– CUKIERNIK
 o specjalności

Kreator tortów okolicznościowych

Lubisz słodycze? Jesteś ciekawy jak je zrobić samemu? Jesteś już pasjonatem pieczenia lub chcesz poznać jego tajniki? Ten zawód jest dla Ciebie. Z nami odkryjesz tajemnice sztuki cukierniczej. Poznasz klasyczne i nowoczesne receptury, techniki pieczenia i dekorowania wyrobów cukierniczych. Tort to król deserów – powinien być piękny i pyszny. Z nami dowiesz się jak komponować smaki i aromaty, jak dobierać faktury i tekstury, jak stworzyć dzieło sztuki na każdą okazję. Zdobić desery i torty można za pomocą gastronomicznej drukarki 3D. Poznasz tajniki jej obsługi i stworzysz fantastyczne słodkie ozdoby. Zajęcia są prowadzone w doskonale wyposażonych warsztatach szkolnych Będziesz miał szansę prezentować swoje wyroby na forum szkoły. Rozwiniesz swoje pasje. Po trzech latach nauki przystąpisz do egzaminu na cukiernika. Możesz kontynuować naukę w 2 – letniej Branżowej Szkole II stopnia na kierunku technik żywności (zdobędziesz wykształcenie średnie i tytuł technika, możesz zdawać maturę).


Możliwość kontynuowania nauki w Branżowej Szkole II stopnia (2 lata) na kierunku technik żywności.

OGLĄDNIJ FILM O ZAWODZIE

Możliwość komentowania została wyłączona.