Do ścisłego finału XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2015 sposród 98 uczestników dostało się 12 osób. Łukasz Dzikowski z klasy 3k zmierzył się z pozostałymi uczestnikami przygotowując danie główne z: Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professional.
W końcowej klasyfikacji Łukasz zajął 6. miejsce, nie zajął miejsca na podium, jednak Jury w składzie Grzegorz Kazubski – Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda –Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – Przewodnicząca Kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak – Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa, Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Hotelu La Regina, Warszawa oraz Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hall, Poznań przyznało mu wyróżnienie.
Gratulujemy opiekunowi Łukasza Panu Rajmundowi Królikowi, pod którego okiem Łukasz przygotowuje się do wszystkich swoich konkursów. Życzymy Łukaszowi sukcesów na dalszej drodze kulinarnej – przed Nim już 26. marca kolejne zmagania podczas autorskiego konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent 2015.
Więcej informacji na temat konkursów kulinarnych Unilever Food Solutions dla młodzieży znajduje się na stronie: https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/konkursy.html
Informacja: K. Kubiak