OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW 2015/2016:
-
VIII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Zgotuj Sobie Sukces” Warszawa – półfinał Łukasz Dzikowski i Anna Zarzycka
-
Dolnośląski Konkurs Potraw Regionalnych Wrocław – II miejsce Szymon Jakubasz i Klaudia Nowak
-
Ogólnopolski Konkurs „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” Pułtusk – finaliści Anna Zarzycka i Maciej Nieć
-
V edycja Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność, którego organizatorem jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. – IV miejsce Monika Kucharska
-
Marta Krzysiek z kl. 3 g i Szymon Jakubasz z 2 g zajęli III miejsce w VIII edycji Konkursu Hotelarsko-Gastronomiczno-Turystycznego i uzyskali tytuł „Profesjonalisty i Mistrza w Branży Turystycznej” w kategorii Gastronomia. Organizatorem Konkursu jest Regionalna Szkoła Turystyczna w Polanicy Zdroju.
-
Konkurs „Romantyczna Dusza” wyróżnienie Weronika Nyga
-
Oddziałowe eliminacje Ogólnopolskiego Młodzieżowego Turnieju Turystyczno – Krajoznawczego PTTK – I miejsce w kategorii szkół ponadgimnazjalnych
-
„Pomysł na biznes” – konkurs DAAR w Szczawnie – Zdroju – II miejsce Mariusz Kółkowski
-
Ogólnopolski Konkurs z ZUS – I miejsce etap wałbrzyski
-
Konkurs w ramach 70-lecia wałbrzyskiego sportu – III miejsce
-
III miejsce w Licealiadzie wałbrzyskich szkół ponadgimnazjalnych 2015/2016
OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW 2014/2015:
-
VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Zgotuj Sobie Sukces” Warszawa – półfinał Łukasz Dzikowski i Anna Król
-
Dolnośląski Konkurs Potraw Regionalnych Wrocław – II miejsce Anna Zarzycka i Maciej Nieć
-
XI edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej” – finał Łukasz Dzikowski
-
Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu” – III miejsce Marcin Prugar, Patryk Bolek, Karol Prugar
-
„Jesienne inspiracje” Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny Kraków – I miejsce Marcin Prugar i Patryk Bolek
-
Festiwal Zup Jedlina Zdrój – III miejsce Daniel Staranowicz, Maciej Nieć
-
Zdobycie przez szkołę tytułu „Przedsiębiorcza Szkoła” przyznawanego przez Ministerstwo Edukacji.
-
Dolnośląskie Potyczki Hotelarskie 2014 – III miejsce Nikoletta Cieślak
OSIĄGNIĘCIA SZKOŁY I UCZNIÓW 2013/2014:
-
Konkurs Piosenki Turystycznej – I miejsce SKKT PTTK „Nietoperki”
-
Konkurs profilaktyczny „Żyję mądrze – nie piję, nie ćpam, nie palę” Wałbrzych – I miejsce
-
Festiwal Pieroga w Czarnym Borze – II miejsce
-
Oddziałowe eliminacje do Ogólnopolskiego Młodzieżowego Konkursu Krajoznawczo – Turystycznego PTTK – I miejsce Anna Fąka (najlepszy test turystyczno-krajoznawczy) oraz I miejsce drużynowo (Anna Fąka, Dorota Skrzypiec, Dominika Przepiórzyńska) i III (Nikola Wójcik, Sandra Gunia, Daria Winnicka)
-
Ogólnopolski Konkurs Roberta Sowy „Kulinarny talent 2014” Warszawa – finalista Łukasz Dzikowski
-
VI Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Zgotuj Sobie Sukces” Warszawa – finał Anna Król i Damian Kamiński
-
Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu” – III miejsce Damian Kamiński, Patryk Bolek, Damian Pisarczyk
-
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności – etap okręgowy Dominika Sagan
-
X edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej” – półfinalista Łukasz Dzikowski
-
Dolnośląski Konkurs Potraw Regionalnych Wrocław – II miejsce Łukasz Dzikowski i Natalia Chudzik
-
Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych – region wałbrzyski II miejsce Katarzyna Piątek, Patryk Bolek, Marcin Prugar
-
Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie technik ekonomista – region wałbrzyski III miejsce Milena Śmiałowska,
-
Ogólnopolski Konkurs „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” Pułtusk – finaliści Anna Król i Damian Kamiński
OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW I SZKOŁY 2012/2013:
-
Festiwal Pieroga Witków – II miejsce Dagmara Najbuk
-
Oddziałowe eliminacje do Ogólnopolskiego Młodzieżowego Konkursu Krajoznawczo – Turystycznego PTTK – I miejsce Dominika Szlufcik (najlepszy test turystyczno-krajoznawczy) oraz I miejsce drużynowo (Anna Fąka, Dorota Skrzypiec, Dominika Szlufcik)
-
Ogólnopolski Konkurs Roberta Sowy „Kulinarny talent 2013” Warszawa – finalista Damian Kamiński
-
V Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Zgotuj Sobie Sukces” Warszawa – półfinał Angelika Maciarz i Katarzyna Kmiecik
-
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności – etap okręgowy Dominika Sagan, Angelika Maciarz
-
Dolnośląski Konkurs Potraw Regionalnych Wrocław – II miejsce Anna Król, Marcin Dopierała
-
Ogólnopolski Konkurs „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” Pułtusk – finaliści Anna Król i Damian Kamiński
-
„Młodzieżowe Mistrzostwa Kucharzy Karkonoszy” Karpacz – II miejsce Anna Król i Damian Kamiński
-
Finał w dolnośląskiej Gali Talentów 2013
-
Zdobycie I miejsca na najlepsze Koło Turystyczno – Krajoznawcze wśród wałbrzyskich szkół średnich
-
Konkurs profilaktyczny „Żyję mądrze – nie piję, nie ćpam, nie palę” Wałbrzych – I miejsce
-
Honorowy Dyplom Zarządu Głównego PTTK za współpracę ze środowiskiem turystycznym w Wałbrzychu i wałbrzyskim odziałem PTTK
OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW I SZKOŁY 2011/2012:
-
Dolnośląskie Potyczki Hotelarskie – I miejsce Magdalena Roszkiewicz
-
Dolnośląskie Potyczki Hotelarskie – I miejsce drużynowo Magdalena Roszkiewicz i Wioletta Hądzlik
-
Konkurs Hotelarski w Polanicy Zdrój – II miejsce Wioletta Hądzlik i Magdalena Roszkiewicz
-
Konkurs Turystyczny w Polanicy Zdrój – II miejsce Małgorzata Drapich i Dominika Szlufcik
-
Oddziałowe eliminacje do Ogólnopolskiego Młodzieżowego Konkursu Krajoznawczo – Turystycznego PTTK – I miejsce Anna Fąka (najlepszy test turystyczno-krajoznawczy) II i III miejsce drużynowo (Anna Fąka, Małgorzata Drapich, Dorota Skrzypiec, Karolina Piotrowska)
-
Olimpiada Wiedzy Ekonomicznej – etap dolnośląski Milena Śmiałowska
-
Olimpiada Przedsiębiorczości – etap dolnośląski Karolina Musielak
-
„Ziemia Wałbrzyska w nowej perspektywie finansowania UE” Urząd Marszałkowski – I miejsce Joanna Bryksa, Weronika Karbowska, Dawid Okarma
-
Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu” Warszawa – II miejsce Bartosz Peter, Marcin Maciejewski, Jakub Sajdłowski
-
IV Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Zgotuj Sobie Sukces” Warszawa – IV miejsce Bartosz Peter i Marcin Maciejewski
-
IV Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej – etap okręgowy Wioletta Hądzlik
-
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności – etap okręgowy Bartosz Peter, Angelika Maciarz
-
VIII Ogólnopolski Konkurs „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej” Poznań – półfinał Marcin Maciejewski
-
Ogólnopolski Nowoczesny Konkurs Kulinarny „Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska” 5 miejce Damian Kamiński i Wojciech Deptuła
-
Certyfikat Jakości – Szkoła Przedsiębiorczości
-
Zdobycie I miejsca na najlepsze Koło Turystyczno – Krajoznawcze wśród wałbrzyskich szkół średnich